مراکز آموزشی درمانی شهید دکتر چمران و امین اصفهان، نخستین بیمارستان های دوستدار سالمند در کشور است

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بیمارستان های چمران و امین اصفهان نخستین بیمارستانهای دوستدار سالمند در کشور می باشند.

به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر ماهرخ کشوری شهر اصفهان را شهر دوستدار سالمند خواند و افزود: هم اکنون بیمارستان تک تخصصی شهید چمران و بیمارستان جنرال امین به عنوان دو بیمارستان دوستدار سالمند در کشور فعالیت می کنند.

وی با اشاره به وضعیت موجود سالمندی در اصفهان اظهار داشت: درحال حاضر 12 درصد از جمعیت استان را سالمندان تشکیل می دهند.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در شهر دوستدار سالمند بدنبال هستیم که کلینیک ها، داروخانه ها و آزمایشگاه ها به این سمت حرکت کنند.

وی با اعلام اینکه در سال 2015، در سطح بین المللی بالغ بر 900 هزار سالمند بالای 60 سال داریم، اضافه کرد: تا سال 2050 جمعیت سالمندان به 2 میلیارد نفر می رسد.

دکتر کشوری ادامه داد: 25 درصد جمعیت فعلی کشور میانسال هستند یعنی در آینده نزدیک از هر 4 نفر ایرانی ، یک نفر سالمند خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بین 10 تا 20 درصد سالمندان دچار سقوط می شوند و اگر در خانواده سالمندی دچار سقوط شد یعنی سراشیبی مرگ را طی می کند، ادامه داد: سقوط و افتادن، بزرگترین خطری است که سالمندان ما را تهدید می کند .

دکتر کشوری در این ارتباط یک طرح تحقیقاتی با عنوان "بررسی تاثیر بکارگیری مدل مراقبت مشارکتی بر شدت ترس از سقوط، دفعات وقوع آن و فعالیت روزانه زندگی سالمندان مراجعه کننده به مراکز جامع خدمات سلامت شهر اصفهان سال 97-98 "  انجام داده است.

وی افزایش سن سالمندی و رساندن به سن 85 سالگی را نخستین گام برای ارتقاء زندگی سالمندی مطرح ساخت و گفت: در گام بعدی، هدف اصلی کیفیت زندگی سالمندان است، اینکه سالمند سالم داشته باشیم،  در گام بعدی نیز باید به سالمند سالم فعال مولد برسیم که در جامعه ایفای نقش داشته باشند.

دکتر کشوری سالمندی را موفق خواند که دارای مشارکت اجتماعی سالم و فعال باشد و بتواند تجارت ارزشمند خود را به عنوان یک پیشکسوت الگو قرار دهد و جامعه را به تعالی برساند و در نهایت احساس ارزش بودن پیدا کند.