مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بین‌المللی «دیپلماسی ملل» در اصفهان

نخستین کنگره بین‌المللی دیپلماسی ملل، با حضور استاندار اصفهان، معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سفیر کره جنوبی در ایران، صبح یکشنبه هجدهم تیرماه، در سالن پیامبر اعظم (ص) دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد.

در این مراسم که دکتر شیرانی رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دیگر اساتید دانشگاهی، دیپلمات‌ها و سفرای ۱۰ کشور نیز شرکت نمودند، دکتر مرتضوی استاندار محترم اصفهان طی سخنانی گفت: سرمایه گذاری کشورها در زمینه دیپلماسی عمومی شامل دیپلماسی فرهنگی، دیپلماسی علمی و دیپلماسی گردشگری بسیار افزایش یافته و اقبال به این نوع ابزارهای موثر، اهیمت فراوانی یافته است.

وی اظهار کرد: هم اکنون در نظام بین الملل، دولت ها دیپلماسی عمومی را به عنوان ابزاری موثر و کارآمد در پیشبرد اهداف دیپلماسی رسمی و سنتی تلقی نموده و مورد بهره برداری قرار می دهند، تبیین ظرفیت ها و توانمندیها در حوزه  های فرهنگی ، هنری ، گردشگری ، علمی، تولیدی و اقتصادی همه ازکارکردهای موفق دیپلماسی عمومی است.

-دیپلماسی علمی بدون توجه به ظرفیت های دانشجویی شدنی نیست

معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دیپلماسی علمی بدون تجه به ظرفیت های دانشجویی شدنی نیست

دکترعبدالحسین  کلانتری در مراسم افتتاحیه کنگره اظهار داشت: امروز بخش عظیمی از تبادلات و مراودات  علمی در سطح شبکه های از طریق دانشجویان صورت می گیرد و باید  از این ظرفیت استفاده و تقویت کرد .

وی بیان  داشت: تاریخ ایران تاریخ تبادلات علمی بوده است و مستشرین در تاریخ ایران به ان اذعان کردند که متفکران در ایران اهل تبادل علمی بودند .

-احداث مرکز آموزش زبان کره در دانشگاه اصفهان مطالبه سفیر کره جنوبی در ایران

توسعه مرکز آموزش زبان کره ای در دانشگاه های کشور به خصوص دانشگاه اصفهان مورد تاکید سفیر کره در ایران است.

یون کانگ هیون، سفیر کره جنوبی در ایران: در کره جنوبی یک ضرب المثلی است که می گوید «اگر شما صلح می خواهید، باید آماده بشوید برای جنگ»، بر همین استناد امروز قدرت ششم نظامی و قدرت نهم اقتصادی در دنیا هستیم و قدرت های نظامی قوی در اطراف خود داریم از جمله چین، کره شمالی و روسیه و این را می دانیم  که برای ما قدرت نرم ارزش بالایی دارد ولی علیرغم آنکه ما در قدرت نظامی از  نقطه قوت  برخورداریم ولی هرگز نمی توانیم نقش و اهمیت قدرت نرم را نادیده بگیریم و بر همین اساس دیپلماسی برای ما اهمیت راهبردی دارد.

وی  خواستار توسعه مرکز آموزش زبان کره در دانشگاه اصفهان شد و اعلام داشت تلاش مشابهی برای ایجاد مرکز آموزش زبان کره ای در دانشگاه تهران صورت گرفته است لیکن مورد موافقت قرار نگرفته است.  در حالی که شاهد ایجاد مراکز آموزش زبان ژاپنی و چینی در دانشگاه  تهران بوده ایم و هستیم،بنابر این از دولت ایران درخواست می گردد تا با ایجاد مراکز آموزش زبان کره ای در دانشگاه های ایران موافقت نماید.

یون کانگ هیون ، سفیر کره جنوبی در ایران گفت: کره جنوبی و ایران به یکدیگر در سطوح بالایی نیاز دارد به طوری که کره جنوبی وارد کننده ۹۸ درصد انر‌‌ژی است و ایران به خاطر ذخایر غنی انر‌ژی برای ما اهمیت دارد.

شایان ذکر است در این همایش دو روزه اساتید و صاحبنظران در خصوص تقویت ارتباطات و همکاریهای علمی دانشگاهی بین المللی، ایجاد ارتقای سطح همکاری های دوجانبه و چند جانبه بین المللی در حوزه های علمی- پژوهشی،فرهنگی- اجتماعی،سیاسی، اقتصادی و گردشگری، تعامل و گسترش همکاری میان نهادهای درون دانشگاهی و برون دانشگاهی، گسترش فعالیت های علمی و فرهنگی دانشجویان داخلی و خارجی مقیم ایران، ترویج مبانی همزیستی مسالمت آمیز، صلح و دوستی و تقویت دیپلماسی شهری میان شهر اصفهان و خواهر خوانده های آن به ایراد سخنرانی پرداختند.