راه‌اندازی مرجع رسمی استعلام اختراعات حوزه اورژانس پیش‌بیمارستانی

دبیر کمیته اختراعات سازمان اورژانس کشور اعلام کرد: برای نخستین بار مرجع رسمی استعلام اختراعات حوزه اورژانس پیش‌بیمارستانی کشور با همت واحد تحقیقات و فناوری مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و با همکاری سازمان اورژانس کشور پایه‌گذاری و از اول بهار امسال شروع به کار کرد.

اکبر شهبازی مسئول واحد تحقیقات و فناوری مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دبیر کمیته اختراعات سازمان اورژانس کشور اعلام کرد: برای نخستین بار مرجع رسمی استعلام اختراعات حوزه اورژانس پیش‌بیمارستانی کشور با همت واحد تحقیقات و فناوری مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و با همکاری سازمان اورژانس کشور پایه‌گذاری و از اول بهار امسال شروع به کار کرد.

دبیر کمیته اختراعات سازمان اورژانس کشور راه‌اندازی مرجع رسمی استعلام اختراعات حوزه اورژانس پیش‌بیمارستانی کشور را یکی از کارهای لازم و بسیار مهم دانست و افزود: با وجود گسترش فعالیت ایده‌پردازی و ثبت اختراعات در اور‌ژانس پیش‌بیمارستانی تا پایان سال 1401 هیچ مرکز رسمی جهت بررسی آثار همکاران در کشور وجود نداشت و کلیه طرح‌ها و اختراعات همکاران در سراسر کشور در سازمان‌های و مراکز دیگر که سابقه فعالیت در اورژانس پیش‌بیمارستان را نداشتند مورد بررسی قرار می‌گرفت.

مسئول واحد تحقیقات و فناوری مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ادامه داد: عدم وجود چنین مرجع رسمی باعث می‌شود یا طرح‌های خوب همکاران در مرحله داوری رد شود یا ممکن است طرح‌هایی تایید شود که دارای گام ابتکاری نیستند.

شهبازی گفت: زمانی اختراع به نحو صحیح داوری می‌شود که ارزیاب آن دارای تسلط و توانایی علمی لازم در آن حوزه باشد و بتواند ادعاهای متقاضی را متوجه شود .

وی عنوان کرد: با توجه به مشکلات موجود در این حوزه واحد تحقیقات و فناوری اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای نخستین‌بار در کشور با همکاری سازمان اورژانس کشور و با توجه به مستندات و پیگیری‌های متعدد موفق به راه‌اندازی این مرجع رسمی در کشور شد.

دبیر کمیته اختراعات سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: قبل از شروع به کار ‌این مرجع رسمی رزومه پژوهشگران و نخبگان اورژانس کشور بررسی شد و حدود 50 نفر از همکاران که دارای رزومه قوی‌تر بودند را بعنوان ارزیاب مرجع انتخاب کردیم که اختراعات را داوری کنند.

وی ادامه داد: برای آماده‌سازی و توانمند‌سازی این افراد دوره‌های فشرده ارزیابی اختراعات شامل دانش مالکیت فکری، بررسی شکلی ضمائم اظهارنامه اختراع، فرآیند ثبت اختراع، طبقه‌بندی بین‌المللی اختراعات، جستجوی اختراع، بررسی ماهوی اختراع، حق‌تقدم و ارزیابی وحدت اختراع و نحوه تکمیل گزارش داوری و ارزیابی اختراعات علوم پزشکی؛ را  به مدت 70 ساعت گذراندند.

شهبازی با تاکید براین که مدرسین این دوره از سوی اداره ثبت اختراع کشور بودند‌، گفت: برای 50 نفر که در تمام دوره‌ها شرکت داشتند، گواهی دوره از سوی اداره ثبت اختراعات کشور صادر شد.

با راه‌اندازی مرجع 12 طرح ملی حوزه اورژانس در قالب اختراعات در حال داوری است

دبیر کمیته اختراعات سازمان اورژانس کشور با تصریح این که در حال حاضر مرجع استعلام اختراعات حوزه اورژانس پیش‌بیمارستانی کشور از اول بهار امسال فعالیت خود را شروع کرده و فعال است؛ اعلام کرد: هم اکنون 12 طرح ملی در قالب اختراعات در حال داوری است که مهلت تعیین شده جهت داوری اختراعات توسط اداره ثبت اختراعات دو ماه است.

وی در خصوص مسیر ثبت اختراعات حوزه اورژانس پیش‌بیمارستانی، گفت: ‌همه همکاران زمانی که اظهار‌نامه اختراع خودشان را در اداره ثبت اختراع کشور ثبت می‌کنند، بعد از تاییدیه اولیه اداره ثبت اختراع توسط خود اداره ثبت اختراع طرح‌هایی با موضوعاتی مرتبط با مرجع بخصوص طرح‌های ‌حوز‌های اورژانس پیش‌بیمارستانی و بیمارستانی را برای مرجع ارسال می‌کند؛ سپس در مهلت 2 ماه طرح توسط ارزیابان مرجع بررسی و نتیجه داوری به اداره ثبت اختراع کشور ارسال خواهد شد.

دبیر کمیته اختراعات سازمان اورژانس کشور چشم‌انداز این مرجع را اشاره کرد و گفت: اولین پایه کاری ما راه‌اندازی مرجع بوده تا بتواند با توجه به تخصص خود؛ اختراعات مربوط به حوزه خود را بررسی کند اما گام‌های بعدی رشد سایر موضوعات این حوزه‌ یعنی راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری، راه‌اندازی مراکز رشد و حمایت مخترعین  در جهت تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید انبوه است.