آموزش “تشخیص، درمان و مدیریت بیماری دیابت” به 800 پزشک عمومی

23 اردیبهشت ماه، دوره جامع آموزش “تشخیص، درمان و مدیریت بیماری دیابت” ویژه پزشکان عمومی شاغل در مراکز خدماتی جامع با همکاری و مشارکت مرکز بهداشت استان و معاونت تحقیقات و فناوری در محل تالار زیتون برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وبدا، 800 نفر از پزشکان عمومی آموزش تشخیص، درمان و مدیریت بیماری دیابت را  در 5 جلسه حضوری و 35 جلسه مجازی از طریق استادان مرتبط فرا می گیرند.

دکتر بیژن ایرج، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه طرح مذکور را بعنوان بزرگترین طرح و دوره آموزشی دیابت در کشور معرفی کرد که پزشکان در 8 گروه تقسیم بندی و در 5 کارگاه آموزشی شرکت خواهند کرد.

وی افزود: شرکت در دوره های آموزشی حضوری و مجازی اجباری است و شرکت کنندگان پس از گذراندن کامل طرح آموزشی و قبولی در آزمون های مربوطه، مدرک دریافت می کنند.

دکتر ایرج از استقبال خوب پزشکان از این دوره آموزشی خبر داد و گفت: دوره آموزشی از فروردین ماه آغاز و تا شهریور ماه سال جاری ادامه دارد که در طول برگزاری دوره، شرکت کنندگان پس از قبولی در 5 آزمون، امتیاز بازآموزی دریافت می کنند.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه با اظهار اینکه دوره جامع آموزش تشخیص، درمان و مدیریت بیماری دیابت ویژه پزشکان عمومی زمینه ای برای ارتقای مبحث پزشک خانواده است، گفت: تلاش شده که تمام مطالب آموزشی که در کارگاه های حضوری بصورت فشرده ارائه می شود کامل تر آن از طریق فضای مجازی ارائه و همچنین تمام اسلایدها در سامانه مجازی نیز قابل دستیابی باشد.

وی با بیان اینکه در حوزه تشخیص بیماری دیابتی مشکلی نداریم، گفت:  دیابت شایعترین بیماری متابولیک در دنیا است که دانش و علم پزشکی در حوزه درمان بیماری دیابت در حال بروز رسانی است  و هر روز داروهای جدیدی کشف می‌شود که برگزاری دوره های آموزشی جهت ارائه آخرین اطلاعات پزشکی را ضروری می سازد.

دکتر ایرج خاطرنشان کرد: بیش از  14 درصد جمعیت اصفهان معادل 600 تا 700 هزار نفر، مبتلا به بیماری دیابت هستند، اما تنها 180 هزار نفر آنها شناسایی و به عنوان بیمار دیابتی ثبت شده اند.

وی با اظهار اینکه بیماری دیابت ارتباط مستقیمی با تغذیه دارد خاطر نشان کرد: امروزه به خاطر شیوع چاقی در کودکان شاهد افزایش دیابت تیپ دو در بین آنها هستیم.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه گفت: در صورت تشخیص زودهنگام دیابت تیپ دو بویژه در شش ماهه اول از ابتلا و کاهش 10 درصد از وزن در این دوران، احتمال بهبود کامل بیماری در مبتلایان وجود دارد.

وی به تاثیر داروها بر افزایش طول عمر بیماران خبر داد و گفت: احتمال دارد که با یک دارو بتوان طول عمر مبتلایان به دیابت را افزایش داد که نیاز به افزایش و بروزرسانی اطلاعات پزشکان در خصوص اثر داروها بر کیفیت زندگی بیماران است.