پوشش صد درصدی دسترسی عادلانه به سلامت در شهرهای زیر 20 هزار نفر

رئیس گروه توسعه شبکه در معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: پوشش صد درصدی دسترسی عادلانه به سلامت در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت ثبت شده است.

مهندس رسول حمامی در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار داشت: دسترسی عادلانه به سلامت به معنای این است که کل جمعیت تحت پوشش بدون هیچ گونه تبعیض جنسیتی و قومیتی با رعایت سطح بندی خدمات، دریافت کننده خدمات مورد نیاز خود با تامین مالی مناسب باشند.

وی بیان داشت: صد درصد خدمات مصوب وزارت بهداشت در تمام واحدهای مصوب مراکز خدمات جامع سلامتی، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت به صورت عادلانه برای مردم ارایه می شود.

رئیس گروه توسعه شبکه افزود: در مناطق شهری و شهرهای بزرگ به ویژه برای کلان شهر اصفهان خدمات ما در دسترس عموم مردم قرار دارد و با توجه به بخش خصوصی فعال به ویژه در کلان شهر اصفهان قسمتی از خدمات مورد نیاز توسط این بخش نیز ارایه می شود،  به طور متوسط پوشش ما در شهرهای بزرگ نزدیک به 70 درصد رسیده است.

وی خدمات حوزه سلامت نظیر واکسیناسیون، خدمات مراقبتی و خدمات بهداشت عمومی مثل بهداشت حرفه ای و محیط از جمله نظارت بر اماکن، صنوف و کارخانجات صنعتی و توزیع رایگان مکمل های بهداشتی را توسط بخش دولتی عنوان نمود که پوشش صد درصدی دارد.

مهندس حمامی با بیان اینکه سطح یک خدمات در مراکز بهداشتی و سطح دو و سه خدمات در مراکز درمانی ارائه می شود، افزود: با اجرای طرح  پزشک خانواده بویژه در مناطق شهری و شهرهای بزرگ، خدمات به صورت رایگان یا فرانشیز پایین ارائه می شود. چنانچه افراد نیازمند خدمات تخصصی باشند به وسیله نظام ارجاع به متخصصین معرفی می شود.

وی گفت: براساس سطح بندی خدمات درتمام مناطق استان بیمارستان و یا آزمایشگاه پیشرفته وجود ندارد لیکن تمامی خدمات  توسط نظام سلامت از طریق نمونه گیری ویا نظام ارجاع به همه شهروندان ارایه می شود.

رئیس گروه توسعه شبکه در معاونت بهداشتی خاطرنشان کرد: در شهر اصفهان به ویژه در محدوده مرکزی (مناطق 4، 3، 8، 10 و 6) به واسطه عدم تامین زمین توسط شهرداری ها، در توسعه خدمات با مشکل مواجه هستیم، این در حالی است که ارایه خدمات در این مناطق در مکان های نامطلوب صورت می گیرد و نیاز به تخصیص زمین برای ساخت و ایجاد پایگاه های سلامت و مراکز جامع خدمات سلامت توسط شهرداری می باشد.

مهندس حمامی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان موظف است بدنبال توسعه شهری متناسب با جمعیت پذیری در آن مناطق خدمات درمانی ارائه کند که برای این منظور شهرداری باید سهم خدمات درمانی را درتوسعه شهراصفهان و تفکیکی های جدید به دانشگاه علوم پزشکی واگذار نماید.