رفتن به محتوای اصلی
x

رئیس دانشگاه: ایجاد مراکز سطح دو ناباروری در 4 شهرستان استان

چهارشنبه 26 بهمن ماه، سومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت استان در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با عنوان "جمعیت، امید، آینده " در قالب رویداد بوم نویسی استان اصفهان از سوی دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان و با حضور استاندار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دیگر اعضای ستاد برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار وبدا، دکترسید رضا مرتضوی، استانداراصفهان در این جلسه با بیان اینکه سیاست جوانی جمعیت باید در دستور کار قرار گیرد افزود: جوانی جمعیت امروزه یکی از دغدغه های اصلی مقام معظم رهبری است و از سال 1393 تاکنون سیاست های جوانی جمعیت ابلاغ شده است و بایستی در این خصوص به یک برنامه عملیاتی برسیم. 

وی تصریح کرد: باید خانواده را به عنوان اصلی‌ترین نهاد اجتماعی که نقش بی‌بدیلی در تربیت و پرورش نسل و بازتولید فرهنگ در جامعه دارد، بعنوان یک جایگاه مکرم و با منزلت در اذهان جامعه شکل دهیم و تمامی رویکردها و پیگیری های ما نیز در همین راستا باشد. 

دکتر مرتضوی افزود: امروز کسی در ارتباط با چرایی افزایش جمعیت صحبت نمی کند و همه اهمیت آن را متوجه شده اند، لذا بایستی در ارتباط با چگونگی آن گفتگو کرد و نارسایی هایی که بعضا در قوانین و مقررات، در حوزه های اجرا و مسائل و مشکلات جاری و رصد نشدن، اطلاع نداشتن و احصا نشدن ظرفیت های داخلی مجموعه ها می باشد باید رفع گردد.

دکتر شاهین شیرانی، رئیس دانشگاه نیز در این جلسه در ابتدای سخنان خود ضمن تاکید بر آموزش و اجرای سیاست‌های تشویقی فرزندآوری در راستای جوانی جمعیت از ایجاد مراکز سطح 2 ناباروری در 4 شهرستان استان به عنوان قطب شمال، جنوب، شرق و غرب خبر داد و افزود: در راستای دسترسی آسان مردم به خدمات درمانی سطح 2 ناباروری که شامل خدمات تخصصی و فوق تخصصی است، این مراکز ایجاد خواهد شد و امیدواریم با توسعه امکانات، این دست از خدمات در تمام شهرستان ها ارائه شود. 

رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه 20 درصد زوجین نابارور هستند گفت: امکان باروری برای برخی از زوجین با درمان های ساده و بخشی با درمان های تخصصی فراهم است و در بهترین شرایط 35 درصد از آنها پس از دریافت خدمات منتج به نتیجه میشوند.

وی ادامه داد: بر اساس قانون تمام بیمارستان ها موظف به ارائه دارو به بیماران می باشند و چون بخش اعظمی از مراجعین به مراکز ناباروری، سرپایی هستند و داروهای ناباروری گران قیمت و تخصصی است، بنابراین داروخانه سجاد برای آنها درنظر گرفته شده است و در 4 شهرستان مذکور نیز یک داروخانه بر ای ارائه داروهای ناباروری مشخص خواهد شد. 

رییس دانشگاه خاطرنشان کرد: در حوزه دانشجویی نیز و در راستای تشویق و تسهیل روند ازدواج دانشجویی و فرزندآوری، راه اندازی خوابگاه متاهلی در دستور کار قرار گرفته است. 

دکتر گله داری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این جلسه به آموزش هنگام ازدواج ویژه مزدوجین اشاره کرد و بیان داشت: این دوره های آموزشی شش ساعته است و حول محور آموزش، حقوق، سلامت جنسی، روانشناسی، اخلاق و احکام می باشد و از سال آینده آموزش فرزندآوری و عوارض پیشگیری از بارداری، سلامت جنسی، مهارت های زندگی، اخلاق و حقوق جایگزین خواهند شد. 

وی ادامه داد: در راستای جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری آموزش هایی ویژه دانش آموزان متوسطه، و همچنین محتواهای آموزشی با عنوان " ازدواج آسان و سبک زندگی اسلامی" برای دانش آموزان تهیه و مقرر شده است که پس از تصویب، در 5 مدرسه به اجرا در خواهد آمد.