به زودی دستگاه پت اسکن در بیمارستان فارابی اصفهان راه اندازی می شود

رئیس اداره امور بیماریهای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تا آخر سال جاری دستگاه پت اسکن در بیمارستان فارابی اصفهان راه اندازی می شود، در حالی که پیش از این بیماران برای انجام پت اسکن به خارج از استان مراجعه می نمودند.

دکتر شهربانو مظاهری در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار داشت: پت اسکن یک روش تصویر برداری پیشرفته به منظور تشخیص دقیق، مشاهده متاستاز، بررسی موثر بودن درمان و تشخیص عود سرطان در  مبتلایان است.

وی به تعداد محدود پت اسکن ها در سطح کشور اشاره کرد و افزود: از آنجائی که راه اندازی یک مرکز سرطان در بیمارستان فارابی در چشم انداز دانشگاه می باشد، بنابراین استقرار پت اسکن در این بیمارستان جزو برنامه های دانشگاه نیز بوده است .

رئیس اداره امور بیماریهای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تمرکز زدایی درمان سرطان را از بیمارستان سید الشهدا(ع) در مرکز شهر و کم کردن بار ترافیک را از اهداف پیش روی دانشگاه عنوان کرد.

وی از روند رو به افزایش سرطان در اصفهان خبر داد وگفت: اصفهان در بسیاری از سرطان ها در جایگاه اول و دوم قرار دارد و سالانه 11 هزار بیمار جدید به جمعیت بیماران سرطانی در اصفهان اضافه می شود.

دکتر مظاهری بیان داشت: بر اساس آمار سال 96، اصفهان در سرطان پستان جایگاه دوم، سرطان خون جایگاه سوم کشوری و سرطان تیروئید در جایگاه چهارم قرار دارد که طی این سالها جایگاه اصفهان تغییر کرده و در رتبه های بالاتر قرار گرفته است.

رئیس اداره امور بیماریهای معاونت درمان دانشگاه ادامه داد:  آلودگی هوا، آلودگی های صنعتی، کودهای شیمیایی و افزودنی های غیر مجاز، دخانیات، الکل  و تغذیه نامناسب باعث بروز سرطان می شود و به تبع افزایش ابتلا به سرطان و افزایش مرگ های ناشی از سرطان  را نیز در بردارد.

وی با اعلام ارتقاء خدمات تشخیصی و درمانی سرطان در استان اصفهان بیان داشت: تشخیص زود هنگام سرطان شعار امسال هفته سرطان است.

رئیس اداره امور بیماریهای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به غربالگری موثر در سه سرطان روده بزرگ، پستان و دهانه رحم اشاره و خاطرنشان کرد: پنج مرکز تشخیص زودهنگام سرطان در بیمارستان سید الشهدا(ع)، الزهرا(س)، امین، شهید منتظری نجف آباد و شهرضا وجود دارد که انجام تمام امورغربالگری بر عهده این مراکز است.

وی از مجهز بودن اصفهان، خمینی شهر، نایین، بادرود، شهرضا، نجف آباد، لنجان، مبارکه، گلپایگان و اردستان  به دستگاه های ماموگرافی، اندوسکوپی و کولونوسکوپی خبر داد و خاطرنشان کرد: در بیمارستان شهید بهشتی، الزهرا(س) و امین نیز دستگاه کولپوسکوپی وجود دارد.

دکتر مظاهری از استقرار 4 دستگاه رادیوتراپی و توموتراپی در بیمارستان سید الشهدا(ع)، دو دستگاه رادیوتراپی در شهرک سلامت، دو دستگاه نیز در مرکز هرندی و دو دستگاه هم   در بیمارستان میلاد خبر داد و افزود: در گذشته صف انتظار بیماران رادیوتراپی به 500 تا 600 نفر می رسید که به سایر استان ها مراجعه می کردند، ولی خوشبختانه امروزه دیگر مشکلی برای انجام رادیوتراپی در استان اصفهان نداریم.

-شهروندان برای اهدای سلول های بنیادی به بیمارستان سیدالشهدا(ع) مراجعه کنند

وی از راه اندازی فیزیوتراپی مخصوص بیماران سرطانی تا آخر سال خبر داد و تصریح کرد: مرکز پذیره نویسی اهدای سلول های بنیادی در بیمارستان سید الشهدا(ع)  راه اندازی شده است و شهروندان می توانند جهت اهدای سلول های بنیادی به این  مرکز مراجعه نمایند.

رئیس اداره امور بیماریهای معاونت درمان دانشگاه خاطرنشان کرد: اصلاح مراکز شیمی درمانی در بخش دولتی و خصوصی مطابق با آیین نامه وزارت بهداشت و راه اندازی بخش شیمی درمانی بیمارستان شهید منتظری نجف آباد، راه اندازی بخش پیوند مغز استخوان در بیمارستان سید الشهدا(ع)  و الزهرا (س) از دیگرخدمات ارائه شده به بیماران سرطانی است.

وی با بیان اینکه مطابق با آمار سال 95 و 96، بالاترین آمار جمعیت مبتلا به سرطان در شهرضا، شاهین شهر و  لنجان ثبت شده است، گفت: هزینه های بالای دارو و تصویربرداری ها مهمترین چالش پیش روی بیماران سرطانی است که بسته های حمایتی برای این بیماران در بیمارستان های دولتی ابلاغ شده است، ضمن اینکه با نشان دار شدن بیماران سرطانی در صندوق بیمه سلامت می توانند از بیمارستان های دولتی و خصوصی با کمترین هزینه خدمات درمانی دریافت کنند.

-کمبود جراح سرطان چالش پیش روی درمان بیماران سرطانی است

دکتر مظاهری از جمله چالش های پیش رو را کمبود جراح سرطان، جراح سرطان پستان و فوق تخصص گوارش در بیمارستان های دولتی نام برد و افزود: با کمبود نیروی انسانی متخصص در بخش دولتی بویژه در شهرستان ها مواجهیم همچنین در عرصه رادیولوژی و نمونه برداری این کمبودها احساس می شود.

وی با اعلام اینکه تعرفه های جراحی در بخش دولتی و غیر دولتی قابل مقایسه نیست، گفت:  با اصلاح تعرفه ها می توان از توان نیروی متخصص در بخشهای دولتی استفاده کرد.