احداث و راه اندازی مراکز غربالگری سرطان سینه در نقاط پرتراکم و حاشیه شهرها

پنج شنبه 13 بهمن ماه در پی برگزاری جلسه شبکه ملی پیشگیری از سرطان، تفاهم نامه ای فی ما بین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با پژوهشکده سرطان جهاد دانشگاهی در کشور منعقد شد.

به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر شاهین ‌شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حاشیه این جلسه که با حضور نماینده مردم شهرستان اصفهان در  مجلس شورای اسلامی و نمایندگان دستگاه های مختلف از جمله بیمه سلامت برگزار شد، اظهار داشت:

با توجه به اهمیت پیشگیری از سرطان ها در سطح کشور و از جمله استان اصفهان، از توان  جهاد دانشگاهی در حوزه غربالگری سرطان سینه در بانوان استفاده شده است.

وی از شیوع سرطان طی سال‌های اخیر و افزایش آمار آن در هر سال خبر داد و بیان داشت:  باید به شکل ویژه در حوزه پیشگیری از سرطان سرمایه گذاری کرد و این اقدام را با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه و جهاد دانشگاهی می‌توان اجرایی کرد.

رئیس دانشگاه از احداث و راه اندازی مراکز غربالگری سرطان سینه در جوامع پر تراکم ومناطق حاشیه ای شهرها خبر داد و گفت: دکتر شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در حوزه تامین بودجه این مراکز تلاش ها و اقدامات زیادی نموده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص گفت: با توجه به  ماموریت تبصره 17 لایحه بودجه 1400 در خصوص انجام عملیات شبکه ملی پیشگیری از سرطان در حوزه سرطان سینه، جلسه ای به این منظور برگزار شد.

دکتر زهرا شیخی از اجرای طرح ملی پیشگیری از سرطان سینه در 11 استان از جمله استان اصفهان به صورت پایلوت خبر داد و گفت: در همین ارتباط تفاهم نامه ای ما بین پژوهشکده سرطان جهاد دانشگاهی در کشور و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان منعقد گردید.

وی سرطان سینه را یکی از شایع ترین سرطان ها خواند و افزود: عوامل مختلفی در بروز و شیوع سرطان نقش دارد که از جمله می توان به آلودگی هوا، آلودگی خودروها، مباحث ژنتیکی و عوامل محیطی اشاره نمود.

وی افزود: سلامت باید اولویت اول دستگاه های مختلف قرار بگیرد به ویژه سلامت بانوان که تامین کننده سلامت در خانواده ها است.