در همایش توسعه فناوری هسته ای مطرح شد: اثربخشی دستاوردهای انرژی هسته ای در ارتقای سلامت مردم

رییس سازمان انرژی اتمی در همایش "توسعه فناوری هسته ای، مبنای اقتدار ملی" با تاکید بر حمایت از ایجاد زیست بوم فناوری هسته ای در استان اصفهان با محوریت دانشگاه اصفهان، گفت: کار ایجاد راکتور تحقیقاتی ۱۰ مگاواتی در اصفهان آغاز شده است و ایجاد این راکتور و چرخه سوخت هسته ای به تبدیل شدن اصفهان به قطب تولید رادیو دارو کمک بسیار می‌کند.

مهندس اسلامی در این نشست که پنج شنبه 8 دی ماه، به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار شد، تصریح نمود: ما سفارش های جدید در زمینه ساخت راکتور و طراحی و ساخت نیروگاه ها در قالب طرح مهندسی داریم و زمانی یک صنعت می تواند به پیشرفت برسد که دارای ظرفیت یکپارچه طراحی و ساخت باشد و اگر ما در زمینه پهپاد و هواپیمای جنگنده دارای رتبه هستیم به دلیل همین نگاه است.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: خوشبختانه با تلاش و همت دانشمندان ایرانی، تولید رادیو داروها در بخش تشخیصی به سمت دقت و کیفیت بیشتر برای شناسایی سلول های سرطانی حرکت کرده است.

-انقلاب بزرگ در عرصه پزشکی و سلامت

مهندس اسلامی در ادامه ضمن اشاره به حوزه آب سنگین و مشتقات آن و تولید داروهای بایوتک بر مبنای دوتریم اظهار نمود: دستیابی به این پیشرفت، انقلاب بزرگی در عرصه پزشکی و سلامت است زیرا منشا سلول های سرطانی را کشف و با آن برخورد می کند و می توان جایگزین داروهای شیمیایی شود.

رییس سازمان انرژی اتمی بر ضرورت شبکه سازی با  دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان تاکید و تصریح نمود: ایران قابلیت تبدیل شدن به قطب صنعت هسته ای در دنیا را دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی با بیان این که در حال حاضر ما از ظرفیت ایجاد نیروگاه اتمی در دنیا برخورداریم، خاطر نشان نمود: دانشمندان ما عملیات ایجاد نخستین نیروگاه اتمی مقیاس متوسط و ۱۰ هزار مگاواتی برق را آغاز نموده اند.

مهندس اسلامی در ادامه تصریح نمود: سازمان انرژی اتمی از فناوری پلاسما برای درمان سرطان و مبارزه با آفات استفاده می کند که از نیازهای مبرم جامعه است و باید تمهیداتی برای صادرات آن نیز داشته باشد.

وی ادامه داد: در برخی از صنایع مانند فولاد، سیمان و پالایشگاه نیز سیستم ابزار دقیق هسته ای آنها به‌دلیل تحریم ها متوقف بود اما سازمان انرژی اتمی برای رفع این مشکل به آنها کمک می‌کند.

دستاوردهای انرژی هسته ای، برای مردم ما اثربخش بوده است

وی با بیان اینکه دستاوردهای انرژی هسته ای، برای مردم ما اثربخش بوده است، گفت: امروزه ما با سونامی انواع سرطان مواجه هستیم و با پیشرفت حاصل شده، حدود یک میلیون نفر در سال در بخش تشخیصی و درمانی از رادیو داروهایی که تولید سازمان انرژی اتمی است، استفاده می کنند.

مهندس اسلامی با اشاره به پیشرفت ایران در علوم مختلف از جمله انرژی هسته ای، گفت: دشمنان از ابتدا وارد کردن اتهام بمب هسته ای را در دستور کار خود قرار دادند درحالی‌که در سند استراتژی امنیت ملی امریکا که آبان امسال منتشر شد، به صراحت نوشته اند که اطمینان داریم ایران به دنبال ساخت بمب اتمی نیست، اما این کشور نباید هسته ای شود.

شایان ذکر است در این نشست دکتر شیرانی رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و روسای دانشگاه های اصفهان، صنعتی اصفهان، پیام نور اصفهان، منطقه ویژه علم و فناوری و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به معرفی و تشریح ظرفیت های دانشگاه ها و مراکز علمی خود پرداختند.