پیوند مغز استخوان راهی برای درمان بیماران صعب العلاج

" ۲۴ مرداد سال ۶۹، نخستین عمل موفق پیوند مغز استخوان در اصفهان انجام و در پی آن بخش پیوند بیمارستان سیدالشهدا(ع) تاسیس گردید که طی مدت ۲ سال، ۲۳ بیمار تحت عمل پیوند قرار گرفتند. "

بخش پیوند مغز استخوان، در سال 1369 در بیمارستان سیدالشهدا(ع) به همت دکتر طالب آزرم فوق تخصص هماتولوژی و با هدف درمان و حیات دوباره بیماران مُشرف به مرگ راه‌اندازی گردید، در این ارتباط با ایشان به گفتگو نشستیم.

موسس بخش پیوند مغز استخوان در اصفهان به خبرنگار وبدا گفت:  پیوند مغز استخوان برای کشورهای غربی، رشته‌ای پُردرآمد و پول‌ساز است و به طور تقریب، هر عمل پیوند تا ۴۰۰ هزار دلار هزینه دربردارد که با انجام عمل پیوند مغز استخوان علاوه بر درمان بیماران فراوان به طور  قطع مسیری درآمدزا برای دولت نیز فراهم می‌شود.

دکتر طالب آزرم خاطر نشان کرد: در سال 69 با دست خالی و با امکانات محدودی که از آمریکا با خود به ایران آورده بودم مثل دارو، وسایل مصرفی و محیط کشت و کانتر کاملا رایگان، بخش پیوند مغز  استخوان را در اصفهان راه‌اندازی کردم.

وی ادامه داد: با اتمام داروها و تجهیزات پزشکی، انجام عمل پیوند در اصفهان متوقف شد و به دلیل تغییر مدیریتی در وزارت بهداشت و درمان، سیاست حوزه سلامت نیز بکلی تغییر یافت.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه سیاست وزارت بهداشت در آن زمان درمان بیماری‌های واگیردار بود و در عمل، ثبات و تداوم کاری بخش پیوند مغز استخوان به تاخیر افتاد، بیان داشت : بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان سیدالشهدا(ع) به بیماران اصفهانی و بیماران هفت استان مجاور سرویس می‌داد و اکنون نیز این مرکز درمانی با داشتن جدیدترین و پیشرفته‌ترین روش‌ها به افراد مبتلا به بیماری‌های خونی و سرطانی خدمات ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه در آن زمان که در رشته هماتولوژی آنکولوژی(خونشناسی_سرطان شناسی) دانش‌آموخته شدم، تقریبا کسی ارزش و نیاز این رشته را نمی‌دانست و حتی بعضی افراد با آن مقابله می کردند و درصدد بی‌ارزش کردن این رشته بودند، گفت: در گذشته، برای اغلب بیماران خونی، امکان تشخیص کامل و درمان موثر وجود نداشت و با ناامیدی با آنها برخورد می‌شد و دیدن قیافه رنگ پریده و رنجورشان مایه تالم خاطر بود بنابراین تصمیم به توسعه فضای لازم برای سرویس دهی به این اقشار محروم و دردمند گرفتم.

دکتر آزرم اظهار داشت: عمل پیوند مغز استخوان باردیگر در خرداد سال ۹۵ روی ۲ مرد سرطانی رده سنی ۴۵ و ۵۲ سال انجام گرفت که باردیگر بارقه امید را در دل بیماران اصفهانی زنده کرد.