مراسم افتتاحیه پژوهش و فناوری استان اصفهان در دانشگاه برگزار شد

شنبه 12 آذرماه، به مناسبت آذرماه پژوهش 1401 (پژوهش، فناوری و توسعه)، مراسم افتتاحیه پژوهش و فناوری استان اصفهان با حضور رییس دانشگاه و روسای دانشگاه های اصفهان، صنعتی، هنر، واحد آزاد اسلامی و نجف آباد، معاون استاندار، مدیران ارشد، پژوهشگران و فناوران در تالار ابن سینا مرکز همایش های علمی دانشگاه برگزار شد.

دکتر شیرانی رییس دانشگاه ضمن تبریک و گرامیداشت آذر ماه پژوهشی، کسب ثروت از طریق علم و تحقیق را باعث تحول در زندگی افراد و یک ملت عنوان کرد و افزود: در شرایط کنونی بایستی به خلق ثروت از راه علم برسیم چراکه با این جمعیت جوان و زیر ساخت های ممکن، راهی جز، اقتصاد دانش بنیان نداریم.

وی به بحث تعیین اولویت ها که یکی از وظایف اصلی مسئولین می باشد اشاره نمود و گفت: در بحث دارو و تجهیزات پزشکی، تهدیدها را می توانیم به فرصت تبدیل نماییم، همانطور که هم اکنون 95 درصد از داروهای موجود در کشور، تولید شده در داخل کشور هستند.

رییس دانشگاه تصریح کرد: فعالیت پژوهشگران و نخبگان باید منجر به رشد و ارتقای مسایل حوزه سلامت و جوابگوی نیازها و مشکلات مردم باشد.

وی همچنین به بحث اهمیت اخلاق در پژوهش در حوزه های مختلف و پارک های علم و فناوری در استان پرداخت و برآشنایی دانشجویان جدیدالورود با این پارکها و تشکیل هسته های تحقیق دانشجویی تاکید نمود.

دکتر خضری معاون استاندار اصفهان طی سخنان خود پژوهش در کشور را یک امر مهم، راهبردی  و اساسی عنوان کرد که راهکار اصلی پیشرفت کشور و حل مشکلات و چالش های پیش رو جز علم و دانش نیست.

معاون استاندار اصفهان تنها راه گام برداشتن در حوزه دانش و پژوهش و رسیدن به جایگاه مناسب را توسعه فرهنگ پژوهش بیان کرد که جزو وظایف اصلی دانشگاه ها می باشد.

وی همچنین به تدوین برنامه هفتم توسعه در کشور اشاره نمود که بسیاری از مشکلات و چالش های پژوهشی را می توان توسط محققین و پژوهشگران در این برنامه مطرح و در خصوص رفع موانع و تولید محصولات دانش محور، به مسیرهای خوبی برسیم.

شایان ذکر است در ادامه مراسم دکتر مصلحی رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دکتر ربانی رییس بنیاد ملی نخبگان استان طی سخنرانی های خود به مباحثی از قبیل رتبه های علمی کشور در سال های مختلف، پژوهش و زیربنای کسب و کار و در آمدها، جایگاه دانشگاه ها در ایران، نسل دانشگاه ها و حل مسایل اقتصادی از طریق شرکت های دانش بنیان و تحقیقاتی پرداخته و راهکارهای مفیدی را ارایه نمودند.

همچنین در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از دستاوردها و فناوریهای نوین برگزار شد که مورد استقبال و بازدید مسئولین و شرکت کنندگان قرار گرفت.