مشاور اجرایی رییس دانشگاه: پدافند غیرعامل یک تکلیف سازمانی بر همه مدیران است

مشاور اجرایی رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: پدافند غیرعامل یک وظیفه و تکلیف سازمانی است که باید در اولویت برنامه کاری تمام مدیران دانشگاه قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر نور الدین سلطانیان در همایش یک روزه پدافند غیر عامل با حضور دبیران کمیته پدافند غیرعامل اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه های علوم پزشکی کشور و یکی از برندهای دانشگاهی با حدود 35 هزار کارمند بخش عمده ای از بار سلامت استان را برعهده دارد، اما در بهترین شرایط دانشگاه‌های علوم پزشکی تامین کننده بین 25 تا 30  درصد سلامت جامعه هستند و 70 تا 75 درصد مقوله سلامت جامعه برعهده دیگر سازمان ها و وزارتخانه های دیگر است که تحقق سلامت جامعه تنها در سایه تعامل بین بخشی امکانپذیر می باشد.

مشاور اجرایی رییس دانشگاه پدافند غیرعامل را یکی از موضوعات پر اهمیتی دانست که از همان ابتدای شروع به کار تیم مدیریتی جدید دانشگاه پدافند غیر عامل مرکز فوریت های حوادث را منفک و زیر نظر مستقیم حوزه ریاست دانشگاه قرار داد و از سوی  دیگر بر اساس یک طرح آزمایشی مقرر شد  پدافند غیرعامل در راستای  صرفه جویی در هزینه ها و منابع انسانی در کنار اچ اس ای اصفهان  قرار بگیرد  و پس از ارزیابی نتایج اولیه  در دانشگاه های علوم پزشکی کشور عملیاتی خواهد شد.

وی گفت: مقوله های زیادی را می‌توان تحت لفظ و شعاع پدافند غیرعامل قرار داد، از بستن کمربند ایمنی و کاهش میزان تصادفات، گذاشتن کلاه ایمنی تا پرداخت به موقع مطالبات کارکنان دانشگاه، افزایش میزان رضایتمندی آنها و پرداخت بدهی های دانشگاه از سوی سازمان های بیمه گر، همه و همه جزو پدافند غیرعامل محسوب می‌شوند.

وی افزود:  اگر دستگاه ها و وزارت خانه های دیگر در تامین سلامتی با وزارت بهداشت و دانشگاه ها همیاری نکنند در تامین سلامت جامعه عاجز خواهیم بود.

مشاور اجرایی رییس دانشگاه با اعلام اینکه طی دوران های گذشته به پدافند غیر عامل دقت زیادی نشده است، گفت: وقتی صحبت از پدافند غیر عامل و آفند می شود ذهن ها به سمت جهاد و جنگ و درگیری می رود در صورتی که منظور از  پدافند بصیرت اندیشی و اتخاذ تدابیر لازم قبل از وقوع هرگونه حادثه است.

وی با اشاره به اینکه حیات شامل دو بخش عقیده و تلاش بر رسیدن به عقیده و هدف است، گفت: در این راستا بایدها و نبایدهایی تعریف شده است که در این حوزه باید به پدافند غیرعامل توجه شود.

مشاور اجرایی رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  پدافند غیرعامل را یک موضوع مهم در زندگی شخصی خواند و گفت: پدافند غیرعامل یک وظیفه سازمانی است که باید در اولویت برنامه کاری تمام مدیران دانشگاه قرار بگیرد.

وی خواستار همگرایی هر چه بیشتر ارکان مختلف دانشگاه برای تحقق پدافند غیرعامل در مقطع حساس کنونی شد و افزود: پدافند غیرعامل وظیفه سنگینی بر دوش تمام متولیان در حوزه دانشگاه گذاشته و از حساسیت بالایی برخوردار است.

دکتر سلطانیان با اشاره به اینکه لازم است سلامت هنوز به عنوان یک امر اصلی در سبد خانوار دیده شود، گفت: تامین امنیت و سلامت از وظایف اساسی متولیان در هر کشور است.

وی همچنین بیان داشت در حال حاضر دانشگاه مبلغی بالغ بر هزار میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی طلبکار است که عدم وصول به موقع این مطالبات نه تنها دانشگاه را در بخش های متفاوت با چالش روبرو خواهد نمود بلکه حوزه پدافند غیر عامل را نیز تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.