کمبود پرستار در اصفهان با اخذ سهمیه مناسب نیرو جبران می شود

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تلاش مسئولان دانشگاه بر این است که با رایزنی با وزارت بهداشت سهمیه مناسبی برای جذب نیروی پرستار در این منطقه در نظر بگیرند تا کمبود این بخش جبران شود.

چند روز گذشته مریم حضرتی معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تامین اعتبار جذب سه هزار نیروی انسانی در کشور با اولویت پرستار و با موافقت سازمان برنامه و بودجه خبر داد.

دکتر شیما صفازاده مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این خصوص گفت: هرگاه از طرف وزارت بهداشت سهمیه‌ای برای جذب نیروی جدید در نظر گرفته شود این امر به صورت متعادل و بر اساس سیستم سازمانی بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور توزیع می‌شود و اصفهان از جذب نیروهای انسانی جدید سهمیه ای متناسب خواهد داشت.

مدیر پرستاری دانشگاه ادامه داد: این استان در زمان حاضر بویژه در شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا با کمبود نیروی پرستار مواجه است و تلاش می‌شود تا با در نظر گرفتن سهمیه مناسب، این کمبود تا حدی جبران شود.

عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه، اظهار داشت: در زمان حاضر حدود هشت هزار پرستار در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان مشغول کار هستند اما با توجه به شاخص‌های پرستاری نیاز به نیروی بیشتر برای خدمات‌رسانی مطلوبتر به بیماران داریم.

دکتر صفازاده با تاکید بر اینکه کمبود نیروی پرستار، مشکل کشوری و حتی جهانی است، تصریح کرد: هرچه تعداد تخت‌های بیمارستانی و مراقبت ویژه ( ICU) در استان‌ها بیشتر شود نیاز به نیروی پرستاری نیز افزایش می‌یابد و با توجه به توسعه تخت‌های بیمارستانی در اصفهان مراکز درمانی نیز به همان نسبت به نیروی پرستاری نیاز بیشتری پیدا کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اصفهان نسبت به برخی از استان‌ها وضعیت بهتری در زمینه نیروی پرستاری دارد، گفت: علاوه بر استخدام کشوری، در مواقع مورد نیاز و با توجه به برخی شرایط مانند دوران کرونا و به محض اینکه کمبود شدید نیروی پرستاری احساس شود، از طریق روش‌های دیگری مانند جذب نیروی شرکتی به دانشگاه علوم پزشکی برای تامین نیروی مورد نیاز اجازه داده شده است.

دکتر صفازاده افزود: وزارت بهداشت مصوبه‌ای را برای پرداخت ویژه به کادر درمانی و پرستاری بدلیل مجاهدت آنها در دوران شیوع کرونا دارد که به محض تامین اعتبار و پس از بررسی ساعت و نوع کار پرستاران به آنها تخصیص می‌یابد.

وی از مردم خواست تا با رعایت هرچه بیشتر دستورهای بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی و با کاستن بار فعالیت از دوش کادر درمانی و پرستاری به آنها برای ارایه هرچه بهتر خدمات درمانی کمک کنند.