کاهش نسبت مرگ‌ومیر در بیماران کرونایی بستری در اصفهان

مدیر روابط عمومی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: نسبت مرگ‌ومیر در میان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بیمارستان‌های استان در چند ماه اخیر روند کاهشی داشت و خرداد امسال به پنج درصد رسید.

دکتر آرش نجیمی در گفت و گویی بیان کرد: نگاهی به آمار کرونا در استان اصفهان نشان می‌دهد که در نیمه نخست خرداد امسال از میان بیمارانی که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت و قطعی بود و در بیمارستان‌ها بستری بودند، حدود پنج درصد آنها جان باختند.

وی با بیان اینکه بیشترین نسبت مرگ و میر در بیماران مثبت کرونایی بستری مربوط به دی ماه پارسال با ۲۴ درصد بود، اظهار داشت: عواملی مانند افزایش بیماران بدحال و بستری شده در بخش مراقبت های ویژه (ICU) در این شاخص اثرگذار است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به نمودار هفتگی شناسایی کل موارد مثبت (بستری و سرپایی) کرونا در یک سال اخیر نیز اشاره و اضافه کرد: بر اساس این آمار، بیشترین نرخ شناسایی کل موارد مبتلا به کووید ۱۹ در استان مربوط به اواخر فروردین امسال با حدود ۱۵ هزار مورد شناسایی در یک هفته است.

وی خاطرنشان کرد: تعداد موارد کل مثبت (بستری و سرپایی) کرونا در استان اصفهان پس از یک روند کاهشی از آبان تا اوائل بهمن پارسال، از نیمه دوم بهمن مجدد روند افزایشی به خود گرفت بطوریکه در اواخر فروردین امسال به اوج خود رسید.

دکتر نجیمی ادامه داد: روند شناسایی کل موارد مثبت کرونا در استان از اواخر فروردین امسال شروع به کاهش یافت و در اوائل خرداد به حدود ۲ هزار نفر در یک هفته رسید.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر تعداد بیماران دارای علائم کرونا بستری در بیمارستان های اصفهان به کمتر از یکهزار نفر رسیده است، تصریح کرد: این شاخص در اوج موج چهارم کرونا در سال جاری در استان به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر هم رسید.

• تزریق ۳۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در استان اصفهان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین از تزریق حدود ۳۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در این استان خبر داد و گفت: حدود ۲۶۰ هزار دوز در نوبت اول و ۴۰ هزار دوز در نوبت دوم به گروه‌های هدف تزریق شده است.

وی با بیان اینکه تا کنون حدود ۶۵ درصد از گروه سنی بالای ۸۰ سال در استان اصفهان واکسن کرونا را دریافت کردند، افزود: این شاخص در گروه سنی ۷۵ تا ۸۰ سال معادل ۶۵ درصد، بین ۷۰ تا ۷۴ سال حدود  ۵۹ و در گروه ۶۵ تا ۶۹ سال حدود ۱۰ درصد است.

دکتر نجیمی تاکید کرد که در زمان حاضر واکسیناسیون گروه های هدف بالای ۶۵ سال فقط از طریق ثبت نام در سامانه سلامت به نشانی  salamat.gov.ir و اعلام فراخوان انجام می شود و افراد بدون داشتن فراخوان از مراجعه به مراکز بهداشت و واکسیناسیون خودداری کنند.

بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در زمان حاضر حدود ۹۴۰ بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستان‌های استان (به جز کاشان و آران و بیدگل) بستری هستند که ۲۲۳ نفر آنها بدحال هستند.

استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۴ شهرستان دارد.