نمونه‌های مثبت تست کرونا در اصفهان ۲۰ درصد شد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: نمونه‌های مثبت و قطعی تست‌ کرونا در این استان به ۲۰ درصد رسید و اگر به کمتر از پنج درصد برسد می‌توان خاموشی همه‌گیری کووید ۱۹ را اعلام کرد.

دکتر آرش نجیمی در گفت و گویی اظهار نمود: آمار مربوط به بیماری کووید ۱۹ در استان اصفهان همچنان رو به بهبود است بطوریکه نسبت نمونه‌های مثبت تست های کرونا در این خطه به ۲۰ درصد رسید، درحالیکه در اوج خود یعنی در اواسط مهر امسال به بیش از ۶۰ درصد رسیده بود.

وی با بیان اینکه تا کنون کمترین نسبت نمونه های مثبت تست کرونا در استان مربوط به هفته نخست اردیبهشت امسال با شاخص ۱۷ درصد بود، تاکید کرد: این شاخص اکنون به ۲۰ درصد رسیده که بسیار خوب است.

دکتر نجیمی با بیان اینکه آمار کرونا در اصفهان با شیب تندی رو به کاهش است، اظهار داشت: میزان مرگ و میر نسبت به کل بیماران مبتلای قطعی به کرونا کاهش قابل ملاحظه ای یافته است، و بیشترین نسبت مرگ و میر در بین بیماران قطعی کرونایی در استان اصفهان مربوط به مهر امسال با ۲۲ درصد بوده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه تعداد بیماران دارای علائم کرونا بستری در بیمارستان ها در یکم آذرماه، حدود یکهزار و ۹۰۰ نفر بود، خاطرنشان کرد: این تعداد اکنون به کمتر از ۸۰۰ نفر رسیده است و روند کاهشی آن ادامه دارد.

وی اضافه کرد: در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان در زمان حاضر کمتر از ۱۸۰ بیمار دارای علائم کرونا بستری هستند درحالیکه در ماه آبان تعداد بستری ها در این مرکز درمانی به حدود ۶۰۰ نفر رسیده بود.

دکتر نجیمی به تعداد بستری های جدید روزانه نیز اشاره و تصریح کرد: این رقم در یکم آذر ۲۶۰ نفر بود اما اکنون به کمتر از یکصد نفر در روز رسیده و حتی در برخی روزها کمتر از تعداد ترخیص هاست.

وی با بیان اینکه تعداد بیماران بدحال و بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها نیز از حدود ۴۰۰ به نزدیک ۲۴۰ نفر رسیده است، گفت: پیش از ماه آذر در برخی مواقع برای بخش مراقبت های ویژه، ثبت انتظار داشتیم اما اکنون دارای تخت های خالی آی سی یو هستیم.

سخنگوی دانشگاه یکی از آمار قابل توجه را کاهش میزان ابتلای نوجوانان و کودکان به کرونا عنوان و اضافه کرد: این آمار نیز به شدت کاهش یافته و درحالیکه در اواخر آبان ۲۰۰ نفر در این رده سنی در هر هفته به کرونا مبتلا می شدند اکنون به حدود ۵۰ نفر در هفته رسیده است.

دکتر نجیمی به تماس های مردم با سامانه تلفنی ۳۱۱۳ (مرجع پاسخگویی و مشاوره کرونا ویژه استان اصفهان) نیز اشاره و خاطرنشان کرد: میزان تماس ها با این سامانه از حدود چهار هزار تماس در روز به ۳۰۰ تماس کاهش یافته است.

وی به آخرین رنگ بندی شهرستان های استان اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت :از بیست و نهم آذر، هشت شهرستان برخوار، بویین میاندشت، خور وبیابانک، دهاقان، فریدونشهر، مبارکه، چادگان و نجف آباد در وضعیت زرد و سایر شهرستانها در وضعیت نارنجی همه گیری کووید ۱۹ قرار دارند.

دکتر نجیمی تاکید کرد: اگر آمار کرونا به همین روند کاهش یابد در آینده نزدیک تعداد بیشتری از شهرستان ها، زرد و از وضعیت هشدار خارج می شود اما این موضوع بستگی به رفتار مردم و رعایت شیوه‌نامه های بهداشتی دارد.