رفتن به محتوای اصلی
x

مصاحبه/ ناقلان بی‌علامت دیگران را بیمار می کنند

گفتگو با کیانا شیرانی متخصص بیماری های عفونی و ساحل جوانبخت مسئول تولید محتوای علمی ستاد دانشجویی مقابله با کرونا در اصفهان پیرامون بیماری کرونا


دکتر کیانا شیرانی متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه درصدی از افراد جامعه ممکن است ناقلان بی‌علامت بیماری باشند، گفت: ممکن است افرادی در جامعه حضور داشته باشند که بی هیچ علامتی به ویروس کرونا مبتلا شوند.

وی توضیح می‌دهد: ناقلان بدون علامت به کسانی گفته می‌شود که ویروس را ته حلق خود دارند، اما هیچ علامتی از بیماری بروز نمی‌دهند و بنابراین ممکن است با صحبت کردن از فاصله نزدیک، عطسه و سرفه و یا بازدم هوا به محیط بیرون، این ویروس را به سایر افراد منتقل کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد ناقلان بدون علامت بیشتر در سنین کمتر باشند، تاکید کرد: ممکن است افرادی که علامت دار می‌شوند، چند روز قبل به ویروس مبتلا شده و ویروس را در حلق داشته باشند و به دیگران انتقال دهند، بنابراین مهم است افراد جامعه از پیر و جوان گرفته تا کودک و نوجوان، افراد بیمار علامت دار و یا بی‌علامت‌ها حتما از ماسک استفاده کنند.

وی افزود: اینکه احتمال وجود افرادی که چند روز بعد علامت دار شوند و یا کلا علامت واضحی از بیماری بروز ندهند، اما ویروس را داشته باشند، وجود دارد، به همین دلیل همه افراد چه علامت دار و چه بدون علامت باید ماسک بزنند.

ضرورت حفظ فاصله اجتماعی همراه با استفاده از ماسک

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید براینکه افراد علامت‌دار باید خود را قرنطینه کنند، خاطرنشان کرد: دیگر افرادی که فکر می‌کنند علامتی ندارد باید فرض را بر این بگذارند که ممکن است ناقل ویروس باشند یا افراد دیگر را ناقلان ویروس بدانند، از این رو حتما همه باید ماسک بزنند.

به گفته دکتر شیرانی، استفاده از ماسک جراحی از لحظه ای که از خانه خارج می‌شوید تا لحظه ای که به خانه باز می‌گردید، ضروری است.

وی همچنین بر ضرورت حفظ فاصله اجتماعی همراه با استفاده از ماسک تاکید کرد و گفت: بهترین فاصله بالای یک و نیم تا ۲ متر است. در مکان های شلوغ، فروشگاه ها و آسانسور نباید همه با هم تجمع کنند، باید فرهنگ حفظ فاصله اجتماعی در میان افراد ایجاد شود و همه خودشان را موظف به رعایت آن بدانند.

دکتر شیرانی تاکید کرد: در فروشگاه‌ها اگر چند نفر داخل مغازه هستند، حتما بیرون منتظر بمانید تا خلوت شود، در هنگام سوار شدن به آسانسور نیز حتی الامکان سعی کنید به تنهایی استفاده کنید. اگر مترو و اتوبوس شلوغ است، صبر کنید تا خلوت شود؛ رعایت این موارد هر چند سخت، اما بر همه واجب است، چراکه با زدن ماسک و حفظ فاصله اجتماعی می توان اپیدمی را مهار کرد.

ویروس کرونا در هوا نیز وجود دارد

دکترساحل جوانبخت مسئول تولید محتوای علمی ستاد دانشجویی مقابله با کرونا در اصفهان در مورد راه‌های انتقال کروناویروس و یافته‌های جدید دانشمندان در مورد این ویروس گفت: انتقال این ویروس در میان مردم به صورت مستقیم، غیرمستقیم و یا ارتباط مستقیم با افراد مبتلا از طریق ترشحات آلوده مانند بزاق یا قطرات کوچک منتشر شده بر اثر سرفه، عطسه، صحبت کردن و سایر علائم افراد آلوده صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: پیش از این، انتقال این ویروس از طریق قطرات تنفسی به نسبت بزرگتر در نظر گرفته می‌شد که اندازه این ذرات متفاوت و حدود ۰.۶ تا ۱۰۰۰ میکرومتر است و پس از انتشار در هوا نهایتا بر روی زمین سقوط می‌کنند، اما بر طبق تحقیقات اخیر، ذراتی به نام آئروسل، ذرات مایع یا جامد ۰.۰۰۱ تا ۱۰ میکرومتری که در هوا معلق می‌مانند، ممکن است ناقل ویروس کرونا باشند.

این پزشک تاکید نمود: پیش از این یافته، راه انتقال ویروس صرفا از طریق قطرات تنفسی، تنها لمس سطوح آلوده و تماس دست با چشم، بینی یا دهان منجر به بیماری می‌شد، در صورتی که بر اساس محتوای جدید تنفس در هوای آلوده به ذرات ویروس نیز منجر به بیماری می‌شود. بر این اساس هر فعالیتی حتی تنفس معمولی نیز منجر به تولید آئروسل و انتقال ویروس می‌شود. هرچند همچنان نظر بر این است که انتقال ویروس از دستهای آلوده و تماس با صورت بیشتر از تنفس در هوای آلوده است، اما باید این مورد را نیز جدی گرفت.

 به گفته دکتر جوانبخت، بر اساس این یافته‌های جدید، این امکان وجود دارد که در صورت رعایت فاصله ۲ متری باز هم انتقال ویروس از طریق هوا صورت گیرد و در این میان وجود افراد بی علامت نیز خطری دیگر است. هرچند هنوز مشخص نیست این افراد تا چه اندازه سبب آلودگی سایرین می‌شوند، اما سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است برخلاف تصور پیشین مبنی بر انتقال ویروس صرفا از افراد دارای علائم بیماری، هم اکنون تصور می‌شود افرادی پیش از بروز علائم نیز در صورت ارتباط طولانی مدت و نزدیک با سایر افراد می‌توانند آنها را آلوده کنند.

شیوه صحیح استفاده از ماسک
دکتر جوانبخت با تاکید براینکه به دلیل تایید وجود ویروس در هوا و وجود افراد ناقل بدون علامت استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ضرورت می‌یابد تشریح نمود: روش صحیح استفاده از ماسک باید به‌گونه‌ای باشد که ماسک کاملاً چسبیده و بدون فاصله با پوست صورت باشد و لبه بالایی آن به‌طور کامل روی پل بینی و لبه پایینی آن زیر چانه قرار بگیرد.

وی ادامه داد: پیش از استفاده از ماسک دست‌هایتان را بشویید، ماسک را از نظر نداشتن سوراخ و پارگی بررسی کنید، آن را طوری بپوشید که روی دهان و بینی و چانه را  کامل بپوشاند (در صورت استفاده از ماسک جراحی قسمت رنگی آن بیرون باشد. فلز بالای ماسک را روی بینی خود محکم کنید.) و ماسک را به‌وسیله بند یا کش پشت سربسته محکم کنید و مطمئن شوید فاصله‌ای میان صورت و ماسکتان نباشد.

دکتر جوانبخت با تاکید براینکه ماسک را هر ۲-۳ ساعت پس از استفاده تعویض کنید، گفت: درصورتی‌که ماسک در زمان استفاده خیس یا مرطوب شود، باید آن را تعویض کنید. از آویزان کردن ماسک به گردن و یا تنها پوشاندن دهان و یا بالا پایین دادن مرتب ماسک اجتناب کنید و از دست زدن مکرر به ماسک اجتناب کنید چون اگر دست‌هایتان آلوده باشد ماسک آلوده می‌شود و به دلیل تماس نزدیک با سیستم تنفسی شما باعث بیمار شدنتان می‌شود. از طرفی دیگر ممکن است ماسک آلودگی را به دستانتان منتقل کند پس درصورت تماس ناخودآگاه دستتان با ماسک، دست‌هایتان را بشویید.

وی تأکید کرد: پس از استفاده از ماسک آن را از پشت سر و بدون تماس دست با سطح خارجی بازکنید و در سطل زباله درب دار بیندازید و دست‌هایتان را بشویید. باید بدانید استفاده از ماسک زمانی تأثیرگذاری مناسبی دارد که سایر نکات بهداشتی از جمله شستشوی مناسب و منظم دست‌ها و فاصله اجتماعی را رعایت کنید. هم‌چنین استفاده از ماسک برای کودکان زیر ۲ سال، افرادی که بیماران زمینه‌ای تنفسی دارند، بیمارانی که هوشیار نیستند و بیمارانی که توانایی برداشتن ماسک را ندارند مناسب نیست و سایر روش‌های پیشگیری باید رعایت شود.

جوانبخت با تأکید بر اینکه در این دوران و با توجه به افزایش شیوع کرونا استفاده از ماسک از ضروری‌ترین پیشگیری‌هایی است که می‌توان برای محافظت از خود و البته دیگران به کاربرد، خاطرنشان کرد: ماسک در صورت استفاده صحیح و مناسب می‌تواند در صورت ناقل بودن شما از بیمار شدن دیگران جلوگیری کند. علاوه بر این درصورتی‌که مجبور به حضور در خارج از خانه هستید از شما در برابر ذرات بیماری‌زا به‌خوبی محافظت می‌کند، پس اگر سلامت خود و جامعه‌تان برایتان مهم است در تمام زمان های خروج از قرنطینه از ماسک مناسب استفاده کنید.

 

 

What we do

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

TypeError: implode(): Argument #2 ($array) must be of type ?array, string given in implode() (line 247 of themes/gavias_edubiz/gva_elements/gsc_icon_box.php).
implode() (Line: 247)
Drupal\gavias_blockbuilder\shortcodes\gsc_icon_box::sc_icon_box() (Line: 158)
Drupal\gavias_blockbuilder\shortcodes\gsc_icon_box->render_content() (Line: 85)
include('/var/www/html/web/modules/gva_blockbuilder/templates/frontend/print-builder.php') (Line: 92)
gavias_blockbuilder_frontend() (Line: 48)
Drupal\gavias_blockbuilder\Plugin\Field\FieldFormatter\BlockBuilderFormatter->viewElements() (Line: 89)
Drupal\Core\Field\FormatterBase->view() (Line: 265)
Drupal\Core\Entity\Entity\EntityViewDisplay->buildMultiple() (Line: 266)
Drupal\layout_builder\Entity\LayoutBuilderEntityViewDisplay->buildMultiple() (Line: 340)
Drupal\Core\Entity\EntityViewBuilder->buildComponents() (Line: 24)
Drupal\node\NodeViewBuilder->buildComponents() (Line: 282)
Drupal\Core\Entity\EntityViewBuilder->buildMultiple() (Line: 239)
Drupal\Core\Entity\EntityViewBuilder->build()
call_user_func_array() (Line: 101)
Drupal\Core\Render\Renderer->doTrustedCallback() (Line: 788)
Drupal\Core\Render\Renderer->doCallback() (Line: 374)
Drupal\Core\Render\Renderer->doRender() (Line: 204)
Drupal\Core\Render\Renderer->render() (Line: 160)
Drupal\Core\Render\Renderer->Drupal\Core\Render\{closure}() (Line: 580)
Drupal\Core\Render\Renderer->executeInRenderContext() (Line: 161)
Drupal\Core\Render\Renderer->renderPlain() (Line: 525)
Drupal\node\Plugin\Search\NodeSearch->indexNode() (Line: 489)
Drupal\node\Plugin\Search\NodeSearch->updateIndex() (Line: 121)
search_cron() (Line: 250)
Drupal\Core\Cron->Drupal\Core\{closure}() (Line: 405)
Drupal\Core\Extension\ModuleHandler->invokeAllWith() (Line: 258)
Drupal\Core\Cron->invokeCronHandlers() (Line: 136)
Drupal\Core\Cron->run() (Line: 75)
Drupal\Core\ProxyClass\Cron->run() (Line: 65)
Drupal\automated_cron\EventSubscriber\AutomatedCron->onTerminate()
call_user_func() (Line: 142)
Drupal\Component\EventDispatcher\ContainerAwareEventDispatcher->dispatch() (Line: 103)
Symfony\Component\HttpKernel\HttpKernel->terminate() (Line: 32)
Stack\StackedHttpKernel->terminate() (Line: 702)
Drupal\Core\DrupalKernel->terminate() (Line: 22)